Cartofi copti cu sunca si cascaval

de gugugh in Aperitive / Garnituri, 25 Oct 2010 | 5942 vizualizari

 

o reteta usoara cand nu ai timp prea mult de gatit

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi medii de fiert,
  • Pentru umplutura:
  • 100 gr sunca/kaizer,
  • 2 rosii,
  • 1 legatura ceapa verde,
  • 2 linguri ulei,
  • 200 gr cascaval/mozarela,
  • sare si piper alb macinat
  • Pentru sos:
  • 3-4 catei usturoi,
  • 300 ml iaurt,
  • 2 lingurite de ceapa verde tocata rondele
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti cu sunca si cascaval:

Cartofii se curata de coaja si se taie in doua pe lungime. se scobeste interiorul cu o linguritza astfel incat sa ramana o coaja de 1 cm. Miezul scos se taie cubulete mici.

Se taie sunca si cascavalul in cubulete. Se curata ceapa si se taie rondele. se opareste rosia, se decojeste si se toaca cubulete.
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade.

Se prajeste sunca in ulei fierbinte , pana devine usor crocanta.se adauga cubuletele de cartofi si ceapa si se mai calesc putin.
Se ia de pe foc , se adauga restul ingredientelor de la umplutura si se condimenteaza cu sare si piper.

Se asaza jumatatile de cartofi intr.o tava unsa cu ulei si se umplu din belsug cu amestecul cu sunca.

Tava se tine in cuptorul incins timp de vreo 50 min , pana cand cartofii se inmoaie iar umplutura devine aurie.

Pentru sos: se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat si ceapa verde se condimenteaza cu sare si piper.  Sosul se serveste alaturi de cartofii fierbinti.

Sunt deliciosi.

TIPS-URI

1

eu am folosit mai putin cartofi pt ca eram la masa doar 2 persoane

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sufleu-briosa cu cartofi si brocolli